En rolig grej :)

http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/visa/nathalie

 

Natalie eller Nathalie är, liksom Natalia bildat av det latinska uttrycket dies natalis som betyder födelsedag, det syftar på Jesus födelse. Namnet Nathalie kom från Frankrike på 1700-talet. Betyder kort och gott födas eller födelse. Kan även betyda pånyttfödelse och syftar då ibland på att man är nyskapande.
Kan också översättas till "gåva från gud".
Namnsdag: 29 dec


Snurrig i bollen

Nu är det MYCKET på en och samma gång... Om en månad flyttar vi och vi har inte äns börjat att packa. För att göra det ännu bättre har jag mitt inlämningsarbete på utbidlningen jag går som ska lämnas in i samma veva, Och det är sssstttooorrrtt och mycket att lämna in!

Sen ska vi ju inte glömma jobb och en del annat smått och gått som händer i livet just nu!

Men är det inte härligt! Samtidigt som man undrar varför man tar på sig så mycket så känner jag att jag lever iallafall :)

Ikväll blir en tidig kväll så gubben ska bara se klart på CSI sen ska jag gosa med honom och kudden :)

Kram Fröken N




Tänk om man haft en sådan här säng hemma :)

LÖRDAG :)

Idag är det lördag :) Och lördagar är faktiskt mina fuskdagar... då får ag äta godis dricka läsk :) Man måste ju ha något att sträva efter under veckan! Dock blir det väldigt lite för när jag väl äter det så är jag inte så sugen, haha

God mat, ett härligt bad med lite champange, godis, läsk, några roliga komedier, soffan och älsklingen..

Så ser denna lördag ut :)


Beverly hills 90210

Idag mår jag inte bra, rädd att jag börjar bli sjuk. Inte kunnat äta något på hela dagen så nu har jag gott om kalorier till att köpa en pizza.

Ligger iallafall i sängen och kollar på min favorit serie, tycker synd om min själv och väntar på min pizza :)



Jag älskar egentligen sötare viner! Men ik...

mms_img-88460290 (MMS)

Jag älskar egentligen sötare viner! Men ikväll provade jag ett torrare! Ju torrare desto mindre kcal! Rekommenderar verkligen detta vinet! Blir godare och godare!


11 Augusti..!

Dagen jag längtar mycket efter just nu :) Mer än så säger jag inte!!!

Min vackra familj..!

Jag har en helt fantastisk liten familj som förhoppningsvis snart blir större :)

Eftersom denna blogg kommer handla om allt från träning och hälsa till min familj och vårat liv kommer jag nu att ge er en liten kort presentation om min familj.

Ole min sambo/fästman. Mannen som får mitt liv att rocka :)
Hugo Oles son, en helt underbar kille som jag älskar så mycket!!
Nalle vår underbara hund. Mitt hjärta och mitt allt!

Finns självklart många mer i min familj, som mamma, pappa, syskon, fastrat, moser och kusiner m,m som jag älskar enormt. Men detta är min lilla familj :O)

Min egna underbara familj!!



Kram Fröken N

Man måste ha mål!!

Jag tror det är viktigt att ha mål i vad man än vill uppnå. Ett exempel på detta är när jag sprang vårruset för två år sedan! Loppet är 5 km och jag hade inte tränat ett SKIT innan vill jag lova. Jag startade och mina ambitioner var att springa lite och gå lite, bara jag kunde springa en bit iallafall..

När jag kommer till 1 km tänker jag att va fan, nu har jag sprungit än, nu fixar jag iallafall att springa till 2 km utan att stanna. Och när jag kom till 2 tänkte jag att jag fixar nog springa till 3. Helt plötsligt är jag på 4 km och tänker att "Nej nu kan jag inte stanna, nu har jag bara 1 km kvar ju" och jag fortsatte springa, men trodde halvägs på den km att nu trillar jag ihop och dör. Nopp det gjorde jag inte.. jag fullföljde loppet utan att stanna och jag var sjukt nöjd över mig själv! Sen sprang jag till och med på under 30 min (29.30 precis) och herregud att jag klarade detta var helt fantstiskt för mig som verkligen inte är en långdistans löpare. Men jag tror jag fixade det pga alla småmål..

Så detta året ska jag utmana mig själv och satt upp några mål för mig. Jag inte bara kommer anmäla mig till vårruset utan 2 andra lopp, möjligtvis 3 till och med :)

Börjar med laxaloppet sedan vårruset på våren. och de andra loppen under augusti.

Loppen jag ska anmäla mig till kommer nedan :)

http://www.prinsensminne.se/

http://www.laxaloppet.se/

http://www.varruset.se/start/

0ch kanske...

http://www.midnattsloppet.com/start/index.cfm?CFID=1849471&CFTOKEN=22178170



Kram
Fröken N

Shapeupclub.com

Testade att mobilblogga, men vet inte hur man tar bort det sen, haha! Så detta är ett test! :)


Promenad och middagslagning!!

Nu har jag, sambon och Nalle våran hund varit ute på en go långpromenad ute i den snövita skogen :) Härligt och ytterligare 173 kalorier att lägga till kaloribanken :)

 

 



Sedan åkte vi till affären för att köpa lite middag. Har ni provat bulgur? En mycket god "ersättning" för ris, pasta och potatis. Påminner litegranna om couscous. Ett mycket bra alternativ ifall man vill ha mycket och fiberrik mat i sig, men vill spara in sina kalorier till annat :)

Dagens middag!


undefined

330 kalorier
undefined
9 kalorier
undefined
4 kalorier
undefined
13 kalorier
undefined
67 kalorier
undefined
150 kalorier
undefined
85 kalorier
undefined
50 kalorier


Det blev totalt 708 kalorier. MEN så här i efterhand insåg jag att det här blev fan så mycket mer mat än jag kunde äta och jag är stor i maten så jag rekommenderar er att halvera åtminstonde bulguren och kycklingen.
Så här blev iallafall resultatet.


 

 

Nu ska jag unna mig ett gals vin :)

 

Kram Fröken N


Dax att komma igång!! :)

Dag 1 på www.shapeupclub.com

Bmi: 24,8 Normalviktig

Ätit än sålänge idag, havregrynsgrött med mjölk + 1 Ägg = 332 kalorier.

Jag har räknat kalorier innan men tyckte att det blev för bökigt efter ett tag. Nu tänkte jag att det är dags igen.

Det jag gillar med att räkna kalorier är att du får äta vad du vill sålänge du inte går över dem kalorierna du har i din kaloribank för 1 dag om du vill gå ner i vikt.

Är det så att du känner att du sååå gärna vill ha den där påsen med chips men absolut inte vill gå över kalorierna du har på en dag, kan du skaffa mer kalorier genom att ta en extra promenad eller ta trapporna istället för hissen.

Perfekt tycker jag då jag aldrig skulle vilja utesluta mat som jag älskar från min kost.

Däremot har jag bestämmt mig att skippa godsaker (lösgodis och läsk är min ÄNDA last, avskyr kakor, chips m,m) på vardagarna och bara hålla mig till lördagarna. Anledningen till detta är att jag blir sugen men när jag väl äter det så tar jag bara någon bit. Därför tycker jag helt enkelt att jag kan vara utan det på vardagar och mysa till det ordentligt på lördagen :)

Jag vet att folk har åsikter och kan tycka att det är konstigt att någon som är normalviktig försöker gå ner i vikt. Jag ska därför förklara igen lite närmre hur det kommer sig.

Jag har ridit under större delen av mitt liv och när jag var runt 14 års ålder fick jag en förslitningsskada i bäckenet som reslutat av att jag ansträngt mitt bäckenben för mycket samtidigt som jag växte. Vilket har gjort att mitt bäckenben har växt fel och sitter idag "snett"

Detta är något som är oehört jobbigt då jag har ständigt ont i ryggen. Jag har varit hos kiropraktor, sjukgymnast och läkare. Men alla "lösningar" jag får är tyvärr bara kortvariga och snart kommer ryggvärken tillbaka. Eftersom jag felbelastar ryggen hela tiden har jag många ovälkommna knutor i hela ryggen som låser sig titt som tätt och detta gör äckligt ont.

Därför har jag själv jobbat fram det som fungerar bäst för mig och det är rätt träning för att stabilisera bål och ländrygg, samt hålla mig till en vikt på runt 58 - 60 kg och få regelbunden massage. Med dessa knepen har jag faktiskt ett riktigt drägligt liv :)

Men nu har kg smygit sig på. Det är ingenting som syns på mig då jag fortfarande är smal men jag känner det och det är därför jag nu försöker gå ner i vikt igen. Men  vill inte göra det genom att utesluta viss mat som dem gör i vissa dieter för jag vet att jag inte kommer fixa det i längden. Därför funkar kaloeri räkning mycket bra för mig!

Så ligger det till :)

Träningsvärken efter gårdagens intervallträning är olidlig, haha :) Eftersom att vi precis fått snö här hemma så körde jag intervallträning i våran källare på hyreshuset :) Helt perfekt. En sträcka på ca 100 m så det blev 5x100 m. Vråljobbigt men fan va härligt.

Nu är jag på gång :)

Dax att ta en promenad med sambon och hunden i det härliga vädret :)

Kram

FrökenN



En spännande framtid..

Så då var det dax.. har haft funderingar ett tag på att skaffa en blogg.

Anledningen är jag skaffar bloggen är dels för att jag för 3 veckor sedan igår slutade röka :) och kände att nu är det dax att komma igång med motion och träning. Jag har ett dåligt bäckenben så därför är det viktigt att hålla stabiliteten i mage och rygg annars får jag sjuhelsike ont.

Fast det är inte bara därför :) Jag och min sambo planerar att skaffa en bäbis.

Nu är det så att vi tyvärr inte kan få barn den naturliga vägen utan vi kommer att få använda oss av provrörsbefrukting. Jag kommer gå mer ingående på detta senare i bloggen.

Så detta är en blogg om mitt liv som det nu börjar röras om i grytan på ordentligt :)

Nu är det dags att hoppa in i bingen för mig efter en 55 timmars vecka på jobbet!!

Kram Fröken N




RSS 2.0