Dax att komma igång!! :)

Dag 1 på www.shapeupclub.com

Bmi: 24,8 Normalviktig

Ätit än sålänge idag, havregrynsgrött med mjölk + 1 Ägg = 332 kalorier.

Jag har räknat kalorier innan men tyckte att det blev för bökigt efter ett tag. Nu tänkte jag att det är dags igen.

Det jag gillar med att räkna kalorier är att du får äta vad du vill sålänge du inte går över dem kalorierna du har i din kaloribank för 1 dag om du vill gå ner i vikt.

Är det så att du känner att du sååå gärna vill ha den där påsen med chips men absolut inte vill gå över kalorierna du har på en dag, kan du skaffa mer kalorier genom att ta en extra promenad eller ta trapporna istället för hissen.

Perfekt tycker jag då jag aldrig skulle vilja utesluta mat som jag älskar från min kost.

Däremot har jag bestämmt mig att skippa godsaker (lösgodis och läsk är min ÄNDA last, avskyr kakor, chips m,m) på vardagarna och bara hålla mig till lördagarna. Anledningen till detta är att jag blir sugen men när jag väl äter det så tar jag bara någon bit. Därför tycker jag helt enkelt att jag kan vara utan det på vardagar och mysa till det ordentligt på lördagen :)

Jag vet att folk har åsikter och kan tycka att det är konstigt att någon som är normalviktig försöker gå ner i vikt. Jag ska därför förklara igen lite närmre hur det kommer sig.

Jag har ridit under större delen av mitt liv och när jag var runt 14 års ålder fick jag en förslitningsskada i bäckenet som reslutat av att jag ansträngt mitt bäckenben för mycket samtidigt som jag växte. Vilket har gjort att mitt bäckenben har växt fel och sitter idag "snett"

Detta är något som är oehört jobbigt då jag har ständigt ont i ryggen. Jag har varit hos kiropraktor, sjukgymnast och läkare. Men alla "lösningar" jag får är tyvärr bara kortvariga och snart kommer ryggvärken tillbaka. Eftersom jag felbelastar ryggen hela tiden har jag många ovälkommna knutor i hela ryggen som låser sig titt som tätt och detta gör äckligt ont.

Därför har jag själv jobbat fram det som fungerar bäst för mig och det är rätt träning för att stabilisera bål och ländrygg, samt hålla mig till en vikt på runt 58 - 60 kg och få regelbunden massage. Med dessa knepen har jag faktiskt ett riktigt drägligt liv :)

Men nu har kg smygit sig på. Det är ingenting som syns på mig då jag fortfarande är smal men jag känner det och det är därför jag nu försöker gå ner i vikt igen. Men  vill inte göra det genom att utesluta viss mat som dem gör i vissa dieter för jag vet att jag inte kommer fixa det i längden. Därför funkar kaloeri räkning mycket bra för mig!

Så ligger det till :)

Träningsvärken efter gårdagens intervallträning är olidlig, haha :) Eftersom att vi precis fått snö här hemma så körde jag intervallträning i våran källare på hyreshuset :) Helt perfekt. En sträcka på ca 100 m så det blev 5x100 m. Vråljobbigt men fan va härligt.

Nu är jag på gång :)

Dax att ta en promenad med sambon och hunden i det härliga vädret :)

Kram

FrökenN



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0